I kölvattnet på Anna Kinberg Batra’s via dolorosa…

Reinfeldt kan jag aldrig annat än betrakta som en landsförrädare inför sitt parti och våra medborgare. Det gick så långt att t.o.m. Mona Sahlin började att älska honom, strax innan han lämnade det sjunkande skeppet. F.R. var väl medveten om att hans politik aldrig skulle bli en valvinnare, och när han själv var kapten på skutan så såg han också till att bli den förste som hoppade i livbåten inkl alla fallskärmar, dvs han sket fullständigt i hur det skulle gå för M, inte ett uns av preparering för sin efterträdare, Batra, som fick stå och schavottera i åratal med en dödsdömd M-politik som ingen egentligen ville genomföra eller visste vart den skulle leda.

Det var M’s horande med MP några år tidigare som blev till det stora raset för partiet. Allt för att få sitta kvar vid makten så gav de med sig helt för MP’s krav på att alla s.k. Papperslösa skulle få gratis sjukvård och tandvård mm, något som inte ens en enda vuxen svensk medborgare kan erhålla.

I och med MP-samarbetet så började det stora väljartappet som nu fått M att halvera sitt väljarantal sedan valet 2010.

Batra var en urusel ”performer” för att kunna sälja in M-politiken. Vilken politik, kan man fråga sig? Vi fick aldrig några klara besked från Batra, där hon ständigt slingrade sig som en ål varje gång hon blev tillfrågad av media. Det kan bara leda till en sak; Bye, bye, bye!

Reinfelt var den som drog ner M i träsket med sin väl uttalade vänsterretorik, där, om man inte visste vilket parti han företrädde i invandrings o integrationsfrågorna, man snarast skulle gissa att han var språkrör för MP tillika bästis med Åsa Romson. Det var nämligen ingen större skillnad på deras politik i dessa frågor.

Reinfeldt’s ’öppna-hjärtan-politik’ kostade dem halva dess väljarkår på några år. Nu har de endast en lång ökenvandring framför sig, där deras tidigare förlorade väljare redan lämnat dem för alt. SD resp C (dit borgerlighetens vänsterflygel har hamnat för att försäkra sig om att vara på den ”goda” tillika naiva sidan.)

Som f.d. gammal trogen M-väljare vet jag inte ens om jag vill önska dem lycka till? Avlägsnar man sig ALLTFÖR långt ifrån sina väljare, så går som det har gjort för dem. Reinfeldt’s M-medlöpare måste först bort för att något nytt o fräscht ska kunna skapas. Det återstår att se ifall de är kapabla till det? / CA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *