Hur vidbränt osund är inte Sveriges utrikespolitik i dag?

Hur vidbränt osund är inte Sveriges utrikespolitik i dag?

Utan tvekan bemödar vi oss mångfaldigt mer om att ha en god relation med en av världens värsta diktaturer tillika skurkstater som vad Nordkorea utgör, hellre än att upprätthålla en anständigt god relation med mellanösterns enda äkta demokrati, dvs Israel! Man tar sig för pannan och undrar över om våra folkvalda representanter är helt friska i huvudet?

Under årtionden har vi sett flera av våra partiledare stolta stå och kyssa världens värsta diktatorer sådana som Fidel Castro, Leonid Brezjnev, Erich Honecker m.fl. Vi behöver knappast nämna namnen på de svenska statsmän som oblygt och officiellt uppvisat sin stora respekt och kärlek inför dessa totalitära regimer, mördare och människoplågare.

I dag är det alltså dags igen där utrikesminister Margot Wallström vill söka politiska poänger med att låtsas spela världspolitiker, genom att påtala för världen om hur goda relationer vi har med skurkstaten Nordkorea.

Ska vi skryta med att ha goda relationer med massmördare, diktatorer, fascister och den värsta sortens människor med folkmord och blod på sina fingrar, samtidigt som vi spyr galla över demokratin Israel? Få ihop den logiken, den som kan?

Jag skäms över Sveriges anskrämligt hycklande politik! Är det detta som de menar med att ha den s.k. ”Rätta värdegrunden” och ”alla människors lika värde” och att sedan också stå upp för dessa värden ute i världen?

Ack, ack, hur lång hemläxa har vi inte att göra innan vi är i närheten av att leva som vi lär (andra)? / CA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *